Landschappelijk inpassingsplan
Bij vrijwel iedere ruimtelijke ontwikkeling in het buitengebied is een landschappelijk inpassingsplan nodig. Een ontwikkeling moet niet alleen bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit op de locatie zelf, maar moet ook passen in het omliggende landschap. Bij een goede inpassing wordt rekening gehouden met de typische kenmerken en kwaliteiten van het landschap. Dit is mogelijk door de aanplant van gebiedseigen beplanting en landschapselementen die passen in de omgeving.
Ieder inpassingsplan vraagt maatwerk; zo is het landschap op elke plek anders en is het beleid per gemeente verschillend. Wij vinden het belangrijk met ons agrarisch advies dat de landschappelijke inpassing aansluit op de wensen en ideeën van de klant. Die moet het ook mooi vinden en bovendien moet de beplanting onderhouden worden.
Landschappelijk inpassingsplan opstellen
Wij kunnen een landschappelijk inpassingsplan voor je opstellen. Dat bestaat uit een inrichtingstekening waarin de beplanting is aangegeven, een lijst met plantsoorten en -maten en een beschrijving voor de aanleg en het beheer van de beplanting. Een oplossing voor de benodigde hemelwaterberging is meestal ook een onderdeel van het plan. Vaak combineren we het landschappelijk inpassingsplan en het stedenbouwkundig plan in een gezamenlijk rapport. Zo’n rapport geeft een goed totaalbeeld van de ontwikkeling.
Contact opnemen
Team